Uusi Suomi: Kansanedustajat valitsivat suosikit keskuudestaan – Zyskowicz kärkikymmenikössä

28.2.2023

Uusi Suomi on lähes neljän vuoden ajan (2019 – 2023) kerännyt tietoa siitä, ketkä kansanedustajat ovat arvostetuimpia eduskunnan sisällä. Vastaukset on saatu haastattelujen yhteydessä, kun edustajilta kysyttiin, kuka hallituspuolueen edustaja ja kuka oppositiopoliitikko on viimeksi tehnyt eduskuntatyössään vaikutuksen.

Ykkönen on kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Häntä kehuttiin osaavuudesta ja yhteistyökyvystä.

Ben on jaetulla seitsemännellä sijalla. Artikkelissa kerrotaan mm.:

”Myös Zyskowiczia arvostettiin pitkän kokemuksen vuoksi. Useampikin kansanedustaja perusteli mainintaansa myös Zyskowiczin retorisella osaamisella eduskunnan suuressa salissa. Piritta Rantanen ja Joonas Könttä (kesk) kiittivät myös, että oppositiopoliitikkona Zyskowicz huomioi puheenvuorossaan myös hyvät asiat hallituksen toiminnassa.”

Kymmenen kärjessä on useita jaettuja sijoja. Top kympissä on neljä kokoomuslaista: kesken vaalikauden menehtynyt Ilkka Kanerva sekä Saara-Sofia SirénMari-Leena Talvitie ja Ben Zyskowicz. Kanerva sai kiitosta muun muassa pitkästä kokemuksestaan ja asiantuntemuksestaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Sirén saa arvostusta ilmastotoimien vaatimisesta ja Talvitie vastuullisuudesta.

”Paitsi erittäin ahkera myös taitava ja ajattelee aina muiden etua, eli Suomen, suomalaisten ja myös oman joukkueen etua.”

Sari Multala (kok) Ben Zyskowiczista (kok)

Myös keskustalaisia on kymmenen eniten ääniä saaneiden joukossa neljä: Hannu HoskonenMatti VanhanenEeva Kalli ja Jouni Ovaska. Puolueesta riippumatta moni kansanedustaja tuntui arvostavan kollegoissaan sellaisia ominaisuuksia kuin vastuullisuus, yhteistyökyky ja maltti.

Perussuomalaisia on kaksi: puheenjohtaja Riikka Purra sekä Ville Vähämäki, jotka saivat kehuja lähinnä omiltaan. Purraa kehuttiin ahkeruudesta ja Vähämäkeä yhteistyökyvystä. Pääministeripuolue SDP:stä Uuden Suomen kyselytutkimuksen kärkikymmenikköön yltää Aki Lindén, jota kehuttiin asioihin perehtyneisyydestä ja osaamisesta sote-asioissa.

https://www.benzyskowicz.fi/wp-content/uploads/2023/02/footer-kokoomus.png
Ben Zyskowicz yhteystiedot
00102 Eduskunta
Vaalipäällikkö Maria Miala